TIPAR OFFSET

Tiparul offset reprezinta cea mai comuna tehnologie de printare in volum mare. In tiparul offset, cerneala lichida este transferata de pe placa tipografica pe o suprafata intermediara (cilindru cauciucat) si apoi pe hartie. Pentru a obtine placile tipografice este necesara separarea culorilor dintr-o imagine. Procesul este bazat pe repulsia de apa si ulei iar imaginea care urmeaza sa fie printata primeste cerneala de pe cilindrii de cerneala.

Avantajele tiparului offset:

  • o calitate mai buna a imaginii si a culorilor.
  • cost mai mic desi este necesar un buget mai mare (pentru tiraje mai mari).
  • productivitate crescuta
  • in cazul tirajelor mari timpul de executie este mai scurt.
  • este recomandat pentru realizarea de brosuri, ziare, reviste, ambalaje, carti etc

Close up of an offset printing machine during production

offset_(1)  

 


 xerox didital printing machine

TIPAR DIGITAL

TIPARUL DIGITAL SE REALIZEAZA DIRECT DE PE CALCULATOR SI ESTE UTILIZAT IN SPECIAL PENTRU LUCRARILE COLOR CU TIRAJ MIC. NOILE TEHNOLOGII DE IMPRIMARE DIGITALA ADUC AVATANJE TEHNICE SI OPTIUNI MULTIPLE. TIPARUL DIGITAL ARE AVANTAJUL UNUI COST MIC PENTRU TIRAJE REDUSE, NEEXISTAND DIFERENTE MARI DE PRET INTRE TIRAJE DIFERITE.   PENTRU COTATII DE PRET PERSONALIZATE VA RUGAM SA NE CONTACTATI.

 

 


 

Care sunt diferentele dintre tiparul digital si tiparul offset?

1. Cantitatea. Tiparul offset se poate folosi atunci cand aveti de printat un tiraj foarte mare. Cu cat cantitatea este mai mare cu atat pretul scade mai mult. Atunci cand aveti  tiraje mai mici va recomandam sa utilizitati tiparul digital.
2. Suportul de printat. Aveti nevoie sau vreti sa printati pe hartie speciala, pe suprafete neobisnuite sau la o anumita dimensiune? In acest caz va recomandam tiparul offset.
3. Mai multe culori. Culorile folosite in tiparul offset au o calitate mai buna, prin sistemul Pantone® ink. Tiparul digital simuleaza culoarea folosind procesul celor 4 culori, deci tiparele digitale ofera culori mai putin precise.
4. Rapiditatea executarii. Pentru tiraje mici va recomandam tiparul digital care are o viteza mai mare de realizare a lucrarilor.  Latiparul offset cu cat tirajul este mai mare cu atat si timpul de realizare este mai scurt.

Pentru mai multe lamuriri cu privire la cele doua variante de tipare si pentru a va asigura ca faceti alegerea cea mai buna, echipa noastra va sta la dispozitie.

offsert si digital

 


 

CUTTING PLOTTER

Taiere pe contur, folie pentru colantari auto sau diverse aplicatii pentru productia publicitara ce pot desena si decupa imagini, litere sau numere utilizate mai ales in domeniul signalisticii. Imaginile ce trebuie decupate sunt create vectorial intr-un program specializat, cum ar fi CorelDraw, AutoCAD; materialele ce pot fi taiate sunt: autocolant, folie, vinil si hartie.

 

 

cutter plotter

 


 

Tampografie

Tampografia este procedeul de inscriptionare care transfera imagini 2D pe obiecte tridimensionale. Aceasta tehnica de personalizare se obtine printr-un proces de imprimare indirecta cu ajutorul unui cliseu (pe suprafata caruia avem gravata imaginea ce urmeaza a fi imprimata) si un tampon din cauciuc siliconic.
Avantajul personalizarii prin tampografie este faptul ca putem imprima pe suprafete cilindrice, concave, convexe, sferice sau pe diverse medii texturate din plastic, lemn, hartie, sticla, ceramica, lemn sau metal.

tampografie

 


0674c4f83f410b2bed219ea4733ede1b_sase-posturi-sase-culori

Serigrafie

Serigrafia este un procedeu de imprimare a unor modele grafice: semne, imagini, pe o suprafata plana ce consta in trecerea cernelurilor special preparate printr-o tesatura numita sita serigrafica (ecran serigrafic) tratata astfel incat sa permita depunerea intr-o forma determinata a unui strat de cerneala pe suportul asezat sub sita.Ea se poate face pe materiale textile (tricouri, geci, sepci etc.) sau pe materiale solide (autocolant, agende, calendare, cărţi de vizită etc).